Ahoj,si tu poprvé? Pokud ano,tak se nejdřív koukni --> tady
Doufám že se ti tu bude líbit :))

úterý 19. srpna 2014

Holidays in Netherlands ♥

I
Konečně jsem se dokopala k tomuhle článku..Mám poměrně dost vlogů z dovolené,ale rozhodla jsem se,že je nevydám.Nevěřím si v nich a nechci aby kvůli nim vznikly komplikace.


Do Holandska jsme se vydali 1.srpna 2014 společně s mamkou,taťkou a sousedy. Po zhruba 10 hodinové cestě jsme dorazili do příštavu Meerlobrug,kde jsme převzali loď a byli jsme připraveni vyplout..Za 6 dní na lodi jsme propluli města jako je Gouda,Naarden,Amsterdam a spoustu dalších menších měst. Ve čtvrtek tzv. 7.srpna jsme loď v tom samém přístavu odevzdali a odjeli jsme navštívit znova Goudu a poté se ubytovat do města Zaandam,které je pouhých 7 km od Amsterdamu...

Amsterdam je naprosto úchvatné město plné cyklistů..A to PLNÉ myslím doslova..U nás v ČR máme většinou semafory a chodníky pro chodce,ale v Amsterdamu mají semafory a chodníky navíc ještě pro cyklisty..Zvláštní co? Ale tím ,že Amsterdam má poměrně úzké silnice a uličky,tak je takový řidič automobilu vůbec rád,že projede..V Amsterdamu jsme nejdříve navšítivili Muzeum Madame Tussauds,které bylo naprosto úchvatné,ale bohužel fotky má jen sousedka (která mi je ještě bohužel nedala) ..Po té jsme chtěli navštívit Dům Anny Frankové,ale ta fronta byla hrozná. (zhruba půl km) ..Poté jsme si koupili lístky na lodičku,která nás provezla víceméně celým Amsterdamem a z které jsme nakonec vystoupili u Národního námořního muzea,které jsme navštivili také ..Poté jsme ještě navštívili jedno místo v Amsterdamu a to Muzeum u kterého je nápis I amsterdam .. Na který jsem se těšila asi nejvíc..

Následující den jsme navštívili Zaanse Schans,což je místo se 4 velkými větrníky a spousty dalšími zajímavými věcmi.


A tedˇ už se asi konečně vrhneme na fotky :)

Tak trochu luxusnější dům :) (na jezeře)
Nejlepší večeře v Goudě.
Naše loď.
Naarden- Jan Amos Komenský


Ten pták má prostě jednu nohu..
Další bezvadná večeře v Naardenu.
Zdravá svačinka.-
Amsterdam -Jelly Belly
Muzeum voskových figurín..

NEMO
Námořní muzeum.



















Zaanse Schans




Ještě něco z Naardenu.  (Řekl Komenský)






V Amsterdamu je spoustu zajímavých míst a vlastně v celém Holandsku je spoustu zajímavostí,ale myslím že ty by vás nezajímali a proto jsem je do článku nenapasala..

Žádné komentáře:

Okomentovat